Pamonha

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 11 Iulie 2013
Pamonha

Ingrediente

  • Porumb proaspat: 12 buc
  • Lapte: 1 pahar
  • Zahar: 2 cesti
  • Unt: 1 lingura
  • Cocos: 1 ceasca
  • Sare: 1 praf
  • Branza dulce: 1 buc
  • Frunze de porumb: 7-8

Specific:

  Sud-American

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  12

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Brazilia

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

Se spala bine porumbul si se rade de pe "cocean" sau se taie, cum va este mai usor
Se pune porumbul in blender impreuna cu laptele si se mixeaza
Adaugati zaharul si cocosul si mixati din nou
Impartiti compozitia in 4
Puneti compozitia obtinuta in frunze de porumb, pe fiecare pamonha puneti si un "baston" de branza(cash)
folositi cat mai multe frunze de porumb pentru a impacheta.... cu cat mai multe cu atat mai bine ca sa nu curga compozitia, la sfarsit legati cu un elastic de cauciuc

Intr-o oala puneti apa la fiert, numai atunci cand da in clocot scufundati cate o pamonha, asteptati din nou sa revina la fierbere si scufundati pamonha nr 2....si tot asa procedati pana le terminati pe toate
Fierbeti timp de aproximativ 40 de min
Scoateti pamonhiile din oala cu ajutorul unei "spumiere"
Se lasa sa se scurga bine, apoi se desfac frunzele si e serveste alaturi de cafea....dimineata

(In loc de frunze de porumb se mai poate folosi folie de aluminiu pentru impachetat)

sursa retetei: todo gostoso

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri