Pandispan cu nuca

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Pandispan cu nuca

Ingrediente

  • Nuca prajita si macinata: 300 g
  • Albusuri de ou: 7
  • Zahar: 200 g
  • Lapte: 100 ml
  • Cacao: 3 linguri

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de doly
Reteta o am de la mamicuta mea draga

300 g nuca (prajita un pic)se taie cu cutitul marunt
7 albusuri se bat spuma cu 200 g zahar(eu am pus 150g),
se adauga nucile maruntite si se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos.
Se coace la foc potrivit...eu la inceput dau cuptorul la 200 grade (primele 20 minute) dupa care micsoreza 150 grade...coacem aproximativ 30-40 minute.
Tava o ungeti cu margarina sau folositi hartie de copt...eu folosesc hartie de copt intotdeauna...e mult mai usor de scos din tava

Crema:

7 galbenusuri se freaca cu 200g zahar ,100 ml lapte,3 linguri cacao

Se fierbe in baimarin pana se ingroasa,mestecand continuu.
Dupa ce s-a racit se adauga 300 g unt si se amesteca bine.
Crema se pune pe deasupra la pandispan.Se poate pune rom in crema ,vanilie...fiecare ce gusturi prefera.

Deasupra eu am presarat nuca maruntita...ca era prea cheala prajitura

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri