Panettone cu stafide

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 9 August 2013
Panettone cu stafide

Ingrediente

  • Drojdie uscata: 30 gr
  • Faina: 600 gr
  • Zahar pudra: 100 gr
  • Unt: 200 gr
  • Lapte: cateva linguri
  • Oua: 3
  • Coaja de lamaie: de la 1 lamaie
  • Stafide: 200 gr

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  5-6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Reteta de pe eva.ro putin modificata...am pus doar stafide...in reteta era si cu caise uscate si migdale

1. Desfa drojdia uscata in doua-trei linguri cu lapte cald si amestec-o cu o lingurita cu faina, lasand-o apoi sa creasca 20-30 de minute intr-un loc cald.

2. Amesteca in faina proaspta cernuta drojdia preparata si sarea, adaugand pe rand untul moale, zaharul si ouale. Framanta aluatul pana devine suplu.

3. Amesteca in aluat stafidele coaja de lamaie si portocala.

4. Unge bine cu unt o cratita cu pereti inalti si tapeteaz-o cu folie de aluminiu. Unge cu unt si tapeteaza apoi cu faina.

5. Fa un guguloi mare din tot aluatul si pune-l in cratita. Lasa-l sa creasca circa o ora, intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop curat si putin umezit. Unge-l cu ou batut si da-l la cuptor (incins bine la 180 de grade), la foc mic, circa 45 de miunute.

6. Este gata cand a devenit ferm, capatand o crusta aurie. Lasa-l sa se raceasca bine in vasul in care s-a copt, apoi poti servi

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri