Panini Laugenbrot

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 18 Iulie 2013
Panini Laugenbrot

Ingrediente

  • Faina: 500 gr
  • Drojdie: 25 gr
  • Zahar: 1 lingurita
  • Unt: 30 gr
  • Apa calda: 270 gr
  • Sare: 1 lingurita
  • Apa: 2 l
  • Bicarbonat: 12 lingurite
  • Sare: 4 linguri

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  15

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Germania

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Punem intr-un vas faina, facem o gropita in centru unde adaugam drojdia dizolvata in apa si amestecata cu o lingurita zahar. Adaugam si untul la temperatura camerei taiat in cubulete si incepem sa framantam. Cand aluatul a capatat putina consistenta adaugam sarea si framantam pana obtinem o biluta elastica. Lasam aluatul la crescut 30-45 minute.Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in bilute mici de cca 50 gr.

Punem intr-o oala apa amestecata cu bicarbonatul si sarea si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam cate 5 chifle in apa care fierbe pentru 30 secunde maxim.

Ii scoatem cu o paleta cu gaurele direct pe hartia de copt asezata in tava de cuptor. Ii crestam cu o lama sau cutter, ii pudram cu sare grunjoasa, susan sau mac si ii dam la cuptorul preincalzit la 210 grade pentru 20 minute. Cand s-au rumenit uniform sunt gata.

Delicioase, pufoase si cu coaja crocanta!!

Reteta postata in forum de Danna
Reteta am luat-o de pe blogul Laurei Adamache

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri