Panna Cotta

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Panna Cotta

Ingrediente

  • Smantana dulce: 500 ml
  • Lapte: 500 ml
  • Zahar pudra: 200 g
  • Gelatina: 30 g
  • Vanilie: 1 plic
  • Topping de fructe: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de vio_dreams

Se pune gelatina la umflat in putina apa 2-3 minute
Se adauga peste smantana ,se pune pe foc si se lasa pana se dizolva total gelatina.Atentie,nu trebuie adus la punctul de fierbere deoarece gelatina isi pierde proprietatile
Zahatul se adauga peste lapte si se lasa pe foc doar pana se topeste zaharul.Nu trebuie sa fiarba.

Se amesteca apoi laptele cu smantana si se adauga esenta de vanilie
Se toarna lichidul in diverse recipiente.Eu am folosit pahare de unica folosinta,ca sa fiu sigura ca o sa le pot scoate intregi,dar se pot pune in orice altceva.
Se da la rece pentru cel putin una - doua ore, apoi se glazureaza cu topingul de fructe si se poate servi .

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri