Panna Cotta - Panacota - Budinca rece italiana

postat de Retete in Imagini, in Budinci, pe 29 August 2013
Panna Cotta - Panacota - Budinca rece italiana

Ingrediente

  • Smantana dulce: 450 ml
  • Lapte: 200 ml
  • Zahar: 60 g
  • Gelatina: 1 lingura
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Sare: cat este nevoie
  • Ulei: 1 lingura
  • Sirop de fructe: cat este nevoie
  • Fructe: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Budinci
Mod de Preparare

Reteta este de pe cevabun

Laptele şi smântâna dulce se pun intr-un bol se amesteca si se pun la foc mic pana se incalzesc(eu am pus in microunde)

Se adauga zahărul şi zahărul vanilat şi se lasa să fiarbă timp de 1 minut.

Se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina(pe care eu am inmuiat-o cateva minute in putin lapte si am pus-o pentru 10-15 secunde la microunde sa se lichefieze)

Se amesteca bine şise lasa sa se răcească lichidul timp de 10-15 minute.
Se ung cu putin ulei 4 forme conice, ceşti de cafea sau vase ramekin

Si se toarna compozitia de panna cotta in forme

După ce lichidul s-a răcit introduceţi cupele la rece pentru minim 2 ore.

Se rastoarna apoi pe farfurie si se decoreaza cu sirop de fructe si fructe proaspete

Eu pentru astazi am ales capsuni, insa panna cotta poate fi servita ci cu sirop de ciocolata, caramel, etc...

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri