Papanasi cu branza - fierti

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Papanasi cu branza - fierti

Ingrediente

  • Branza de vaci: 250 g
  • Gris: 70 g
  • Zahar: o lingura
  • Vanilie: dupa gust
  • Oua: 1
  • Unt: 40-50 g
  • Pesmet: cat este nevoie
  • Rom: 2-3 linguri

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Dupa aproximarile Lucicai, pentru ca ea ii face dupa ochi, am incropit reteta asta de papanasi cu branza. Faza cu pusul romului in apa, am citit-o la Michelle, si-i multumesc pentru tip. Chiar s-a simtit si a fost bun.

In legatura cu papanasii cu branza vreau sa va povestesc doua lucruri; in primul rand vreau sa va spun, ca eu am aflat de existenta papansilor prajiti, pe la douazeci si ceva de ani, cand lucram deja si am fost trimisa la un curs la Sinaia. Pana atunci pentru mine papanasi cu branza erau doar astia.
In al doilea rand tin minte ca prin 1986 am fost in tabara de schi la Vatra Dornei, si nu mica ne-a fost mirarea, cand pe centru am gasit un lacto bar, unde se vindeau papanasi de astia, si mamaliga cu branza si smantana. Nu ne venea sa credem ca este de cumparat, la liber asa ceva, asta in conditiile in care in Satu Mare, nu mai existau baruri lacto vegetariene, sau branza si smantana in magazin, de ce stiu eu cati ani inainte. Aaaa, ca Puiu si Lucica se dadeau peste cap sa-mi faca rost de smantana, de care devenisem mare amatoare, asta e alta poveste. Dar in magazin, la liber nu se mai gasea deloc asa ceva. Zilnic dupa ce veneam de pe partie mergeam sa mancam papanasi sau mamaliga cu branza si smantana.

Se sfarma branza si se amesteca cu grisul, zaharul, vanilia, sarea si oul. Se lasa sa se odihneasca cel putin 1/2 h. Se formeaza apoi, cu mana umeda bile sau bastonase, si se pun in apa care a fost pusa la fiert impreuna cu romul. Se face focul mic, si se lasa pana cand papanasii se ridica singuri la suprafata. Se topeste untul, se adauga pesmetul, zahar daca mai trebuie si se dau papanasii imediat ce au fost scosi din apa, prin acest amestec. Se servesc goi, cu smantana, dulceata, sau dupa preferinte. Mie-mi plac cu dulceata. Colegului de camera, oricum. I-a bobinat, la foc continuu.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri