Papiote din peste cu creveti

postat de Retete in Imagini, in Peste, pe 12 Iulie 2013
Papiote din peste cu creveti

Ingrediente

  • File de hering: 12
  • Creveti: 12
  • Unt: 100 g
  • Nucsoara: un varf de cutit
  • Lamai: 2
  • Mustar: 1 lingura
  • Mustar cu hrean: 1 lingurita
  • Ulei de masline: 50 ml
  • Marar: 1 legatura
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  3-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Peste Fructe de mare
Mod de Preparare

Tatal meu, dragutul, mi-a trimis niste reviste de bucatareli, printre care si "Bucataria pt toti" Acolo am gasit aceasta minunata reteta pe care o voi repeta cat de curand pt ca e super gustoasa si am avut reclamatii ca a fost prea putin.

Eu am pus marinat pestele cam 2 ore cu sare, piper, lamaie si cimbrisor proaspat.. Se spala si curata de oscioare pestele, se sterge cu hartie absorbanta, sa pune sare (la mine nu a mai fost nevoie), piper si un crevete. Se ruleaza si se prinde cu scobitoare. Se pun papiotele astfel pregatite intr-o tava, pe hartie de copt unsa cu unt. Intr-un castron se amesteca zeama de la o lamaie, mustarul, uleiul, nucsoara, jumatate din legatura de marar (tocat marunt) sare, piper daca mai e nevoie.. Stropiti din belsug cu amestecul de mai sus pestele si dati la cuptorul incins pt 30-40 min. Se servesc calde cu felii de lamaie si mararaul ramas presarat deasupra.

La revista nu scrie, dar eu din cand in cand am stropit pestele cu zeama din tava sa nu se usuce.

Reteta postata in forum de Happy

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri