Parmigiana de vinete

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 15 Iulie 2013
Parmigiana de vinete

Ingrediente

  • Vinete: 3 buc
  • Ceapa: 1 buc
  • Suc de rosii: 500 g
  • Usturoi: 1 catel
  • Parmezan: 100 g
  • Rosii: 3 buc
  • Busuioc ramurele: 3 buc
  • Zahar: 1 lingurita
  • Ulei de masline: 2 linguri
  • Sare: dupa gust

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Danelutza
Spalam vinetele, le taiem felii, le saram si le lasam asa vreo ora, dupa care le spalam de sare si le scurgem de sucul amar, le stergem cu hirtie absorbanta si le prajim pe gratar. Se pot praji in tigaia cu ulei, dar cum vinetele absorb foarte mult ulei, nu-i prea sanatos.
Incalzim uleiul, adaugam usturoiul lasam sa prinda putin gust, dupa care aruncam usturoiul si punem la prajit ceapa taiata marunt. Cind ceapa incepe sa se coloreze foarte putin, adaugam sucul de rosii, saram, adaugam zaharul si o ramurica de busuioc si lasam aragazul la foc mic timp de 20 de minute, amestecind din cind in cind.
Intre timp, taiem feliute mozzarella si o punem pe un gratar ca sa se scurga bine zerul, dupa care stergem feliile cu hirtie absorbanta. Spalam si taiem feliute rosiile, le asezam si pe acestea pe gratar, le saram foarte putin ca sa piarda mai usor apa.
Cu ajutorul unui cutit, facem fulgisori de parmezan.
Intr-un vas pe care sa-l putem baga in cuptor, varsam un pic de sos de rosii care sa acopere toata suprafata
asezam in strat de vinete, adaugam din nou un pic de sos
presaram putin parmezan, dupa care asezam un rind de felii de mozzarella si frunze de busuioc sfarimate cu degetele
asezam din nou un strat de vinete, pina cind terminam toate ingredientele, ultimul strat fiind de vinete. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180°, pentru 30 de minute. Scoatem tava de la cuptor, adaugam stratul de rosii si din nou dam la cuptor pentru 5 minute, de aceasta data la 230°.

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Servim cand sunt caldute, cu un pic de parmezan ras.

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri