Pasca cu branza dulce

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 9 August 2013
Pasca cu branza dulce

Ingrediente

  • Faina: 1kg
  • Galbenus de ou: 8
  • Lapte: 600ml
  • Ulei: 50ml
  • Drojdie proaspata: 60gr
  • Zahar: 200gr
  • Unt: 200gr
  • Esenta de rom: 20ml
  • Coaja de lamaie: 1 lamaie
  • Coaja rasa de portocala: 1 portocala
  • Sare: un praf
  • Esenta de vanilie: 20ml

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Cretu-veronica22

De obicei am folosit acelasi fel de aluat si la pasca si la cozonac.

Se fierb 200ml lapte,se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede.

Se lasa la racorit.Cand este inca caldut se amesteca cu drojdia dizolvata cu putin zahar. Se lasa la crescut.

Cand si-a dublat volumul se adauga la restul cantitatii de faina,galbenusuri,lapte,ulei,unt topit,arome,zahar.

Se framanta un aluat bine de tot.Se lasa la crescut.Din aceasta cantitate ies doi cozonaci.

Eu am facut de data(adica la Paste) acesta un cozonac cu mac si 2 tavi cu pasca.

La pasca am intins o foaie din aluat,am facut o mica impletitura pe margini si am pus branza dulce amestecata cu zahar dupa gust,vanilie,stafide,cateva oua

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri