Paste arrabbiata

postat de Retete in Imagini, in Paste, pe 20 August 2013
Paste arrabbiata

Ingrediente

  • Paste: 250 g
  • Ceapa: 1 bucata
  • Ulei de masline: 3-4 linguri
  • Ardei iute: 2 bucati
  • Usturoi: 2-3 catei
  • Rosii: 500-600 g
  • Busuioc: dupa gust
  • Oregano uscat: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Paste
Mod de Preparare

Sosul arrabbiata este unul dintre cele mai simple sosuri pentru paste( si de preparat si ca ingrediente) ;) dar totodata unul dintre cele mai gustoase, populare si apreciate

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj
Rosiile se curata de pielite si se taie in cuburi(maricele)
Se toaca marunt frunzele de busuioc, se curata ceapa si usturoiul si se taie rondele
Ardeiul iute se curata de seminte si se toaca marunt
Se incinge uleiul de masline, se adauga ceapa si se lasa pana luceste, se adauga usturoiul si ardeiul iute, se mai lasa 1-2 minute. Se adauga rosiile taiate cuburi. Se adauga sarea si piperul.
Se lasa la fiert sosul timp de 10 minute se adauga busuiocul şi oregano si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Cand sosul este fiert se adauga pastele, se amesteca usor sa nu se sfarame.
Se servesc fierbinti cu putin parmezan deasupra

In unele reteta mai apare si un morcov taiat cubulete mici, mici de tot si bacon taiat patratele

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri