Paste "melci" umplute cu sos de carne

postat de Retete in Imagini, in Paste, pe 22 August 2013
Paste

Ingrediente

  • Paste: 300 g
  • Carne de porc: 1/2 kg - pentru sos
  • Ceapa: 1 bucata- pentru sos
  • Ardei rosu: 1/4 bucata- pentru sos
  • Usturoi: 2-3 cate- pentru sos
  • Ulei de masline: 3-4 linguri- pentru sos
  • Sos de rosii: 2 cutii- pentru sos
  • Sare: dupa gust- pentru sos
  • Piper: dupa gust- pentru sos
  • Oregano: dupa gust- pentru sos
  • Spanac: 1/2 kg
  • Branza de vaci: 250 g
  • Patrunjel: dupa gust

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Paste
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Facute dupa reteta de la Cuisinette.Super bune, n-am cuvinte.

Lumaconi pasta arata ca niste cochilii de melc, foarte usor de folosit si de umplut cu orice va doreste inima.
Pt acesta reteta facem intai sosul de carne, care ia mai mult timp de preparat, dupa care in acest timp ne ocupam de pregatirea vasului si de fiert pasta.
Masurati sa vedeti cati melci incap in vasul preferat.
Se pune intr-o cratita multa apa si un praf de sare. Se aduce la un clocot si se adauga pasta care se fierbe exact 7 minute.
(Pasta aldente ia doar 14 minute de fiert. Sapte minute este de ajuns tinand cont ca pasta se patrunde si la copt)
Uleiul se incalzeste intr-o tigaie mai incapatoare, in care se pune ceapa curatata si tocata marunt, ardeiul si usturoiul tocat si se lasa la calit pana ceapa devine sticloasa. Se pune carnea si se amesteca foarte bine pana se dezintegraza, se lasa la rumenit pana isi schimba culoarea.
Se adauga sosul de rosii si condimentele in afara de parteunjel... se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade zeama considerabil.
Nota: Pe la jumatatea ferberii sosului, eu pastrez putin sos pt tava, vre-o 6 linguri.
Cind zeama a scazut se trage tigaia de pe foc, se lasa la racit putin, dupa care se pune spanacul, branza de vaci si patrunjelul tocat.
Se mai potriveste de sare si piper.
Se ia tava se pune sosul pastrat deoparte (cele 6 linguri) pe toata baza acesteia.
Se umplu melcii de pasta cu umplutura de carne, spanac si branza. Se pune o cana de apa sau supa de pui daca aveti.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la copt in cuptorul incins la 180C pt 30 de minute.
Se servesc cu cascaval ras
Sau cu smantana

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri