Pasteis de Belem - Nata

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 15 Iulie 2013
Pasteis de Belem - Nata

Ingrediente

  • Aluat de foietaj: 150 gr
  • Galbenus de ou: 9
  • Smantana: 1/2 litru
  • Zahar: 9 linguri
  • Scortisoara: pentru gust
  • Zahar vanilat : dupa gust
  • Oua: 1
  • Galbenus de ou: 8
  • Zahar: 2 căni
  • Lapte: 2 si 1/2 cani
  • Faina: 2 linguri

Specific:

  European

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  4-5

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Portugalia

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Se poate face cu doua creme una mai cremoasa si alta mai ferma,depinde de dvs pe care o alegeti

Prima Crema de umplere(mai cremoasa)
• 9 gălbenuşuri de ouă
• 1/2 litru de smantana proaspata(atentie aici smantana este din aceea dulce)
• 9 linguri de (supa) de zahar

A doua Crema de umplere(mai ferma)
• scorţişoară praf de gust
• zahar pudra vanilat dupa gust
• 1 ou
• 8 gălbenuşuri de ouă
• 2 căni (ceai) de zahăr
• 2 si 1/2 cups (ceai) de lapte
• 2 linguri (supa) de făină de grau

De congelati aluatul de patiserie(lasati-l la temperatura camerei pana e complet decongelat)

Pentru prima crema(cremoasa cum zice aici in reteta)

Puneti galbenushurile intr-un castron, adaugati zaharul treptat, apoi smantana dulce si amestecati cu "batai omogene"

Puneti apoi castronul pe baie de abur si amestecati continuu pana obtineti o crema, lasati apoi sa se raceasca

Pe o masa desfaceti folia cu aluatul de patiserie si intindeti foaia pana obtineti un dreptunghi de 30/40 cm, apoi cu un pahar(de 7 cm diametru) taiati 6 cercuri

Puneti aceste 6 cercuri in 6 forme(de empada) zice aici dar leputeti pune in forme de tarte ca tot astea sunt, mai dau ei o indicatie aici (forma trebuie sa aibe o capacitate de 150 ml)

Apasati aluatul bine cu degetele, eliminati eventualul surplus(daca iese din forma). Umpleti fiecare forma cu crema dorita

Aceste forme mici le puneti intr-o tava mare(doar pentru a va fi mai usor sa le manevrati cand le puneti/scoateti din cuptor)

Puneti la cuptor pentru 40-45 de min(sau pana cand aluatul si crema devin un pic aurii)

Scoateti din cuptor

Serviti "Pateurile" cand inca mai sunt calde
le puteti pune deasupra zahar pudra si/sau scortisoara

Daca optati pentru cea de-a doua crema mai ferma

Dizolvati faina in lapte si puneti pe foc mic pana aduceti la fierbere luati de pe foc si asteptati a se raceasca putin

In alt vas se amesteca o cana de apa cu zahar se pune pe foc pana se topeste zaharul si este gata de a ajunge la punctul de fierbere. Aceasta "solutie" nu se amesteca/agita. Luati de pe foc si asteptati

Se amesteca cele doua compozitii de mai sus(adica cea de lapte cu faina si cea de zahar cu apa) punand cate putin din cea de a doua in prima si se lasa la foc mic, mic de tot 10-15 min

Asteptati

Intr-un alt castron puneti galbenusurile de ou +oul intreg si bateti-le pana cand obtineti o crema albicioasa

Incepeti sa amestecati aceasta spuma de galbenusuri/oua cu compozitia de mai sus, pana obitneti o crema omogena

Cu aceasta crema umpleti formele...si continuati ca si la prima varianta de crema(cea cremoasa)

Sursa retetei: Culinarias net - poza receitasonline

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri