Pateuri cu branza

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 2 Septembrie 2013
Pateuri cu branza

Ingrediente

  • Faina: 200 g
  • Unt: 150 g
  • Drojdie proaspata: 15 g
  • Lapte rece: 150 ml
  • Zahar: 1 lingurita
  • Sare: 1 lingurita
  • Otet: cateva picaturi
  • Cascaval: pentru umplutura
  • Galbenus de ou: pentru uns
  • Lapte: pentru uns

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  20-25

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Domnului Mitu ii plac tare mult toate aluaturile astea gen foitaj. Reteta asta e din " nok lapja konyha " si seamana tare mult cu aluatul de croissant. Cu toate ca e cu impatureli, si pus la frigider, nu e o reteta pentru care trebuie sa-ti iei concediu, iti ajunge o zi libera. Voi face si cu alte umpluturi, pentru ca tare bune mi-au iesit. Herr Mitu le-a mancat pana la unul.

Drojdia se freaca cu zaharul si cu 100 ml lapte rece. Untul se framanta cu o lingura de faina si cu otetul, i se da forma dreptunghiulara, se inveleste in folie transparenta, si se baga la frigider. Faina ramasa, laptele ramas ( 50 ml ), drojdia si sarea, se framanta pana rezulta un aluat elastic si fin. Daca mai necesita putin lapte, se poate pune. Se acopera aluatul cu folie, si se lasa intr-un loc caldut, la crescut cam 25-30 min. Apoi se intinde aluatul, de trei ori asa mare ca si bucata de unt, se pune unutl in mijloc, si se impatura aluatul peste unt. Se baga la frigider pentru 30 min. Apoi se intinde cu grija aluatul si se impatura astfel: o margine pana la mijlocul aluatului, si cealalta margine peste cele doua straturi. In poze cred ca se vede mai bine. Astfel se mai impatura de trei ori. Dupa fiecare impaturire se baga aluatul la frigider pentru 30 min. Ultima data se lasa la frigider o ora.

Se scoate apoi, se intinde foaie de 2-3 mmm, se taie patrate, se umplu, se ung cu galbenus batut cu lapte, se pun pe tava, se acopera cu floie transparenta si se mai lasa la cerscut 30 min- 1 h. Se coc apoi, pana devin aurii.

Drojdia frecata cu zaharul si cu 100 ml lapte rece. pana acum credeam ca doar cu lapte caldut poate sa cresaca aluatul

Se impacheteaza aluatul peste unt. Intai marginile laterale, apoi sus, jos, sau in sensul acelor de ceasornic, cum vreti. Se baga la frigi pentru 30 min.

Se scoate, se intinde si se incep impachetarile. Intai o margine pana in mijloc, apoi cealalta margine, peste cele doua. Astfel se impacheteaza de trei ori.

Dupa ce ultima data a stat la frigider 1 h, se intinde, se taie forme, si se umplu.

Se ung cu galbenus cu lapte se pun in tava, se acopera cu folie transparenta si se mai lasa la crescut 1 h intr-un loc caldut. Eu le-am mai lasat 30 min.

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri