Patratele picante - Crescent

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 2 Septembrie 2013
Patratele picante - Crescent

Ingrediente

  • Faina: 500 gr
  • Branza brie: 200 gr
  • Drojdie proaspata: 30 gr
  • Apa calduta: 150 gr
  • Untura: 50 gr
  • Unt: 50 gr
  • Sare: dupa gust
  • Ceapa: 1
  • Boia iute: dupa gust
  • Cimbru: dupa gust
  • Rozmarin: dupa gust
  • Oua: 1 pentru uns
  • Costita afumata: 150 gr

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  15-20

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Happy

Am gasit reteta pe blogul Laurei Adamache si am zis ca trebuie facuta! Sunt foarte bune si din punctul meu de vedere le-as fi facut mai picante, dar avem copii, asa ca noi am pus sos de ardei iute deasupra si au fost super dementiale :D

Am facut aluatul la masina de paine din lipsa de timp (a se citi lene). Am pus apa calda, untul, branza si untura semi topite, sarea, boiaua, faina si drojdia. Am pus masina pe programul de framantat si cand a piuit am pus ceapa si carnaciorii feliati caliti intr-o lingura de ulei si cu ceva ierburi uscate. Dupa ce l-am lasat la framantat l-am pus la dospit pe aragaz cam 1- 1 1/2 ore si arata asa (cu degetelele Biculinei in motz)

Se intinde aluatul direct in tava tapetata cu hartie de copt

Se taie patratele si se mai lasa la crescut aprox 30 min

Se unge cu ou si lapte, se presara cu cimbru, rozmarin sau cu ce ierburi va plac si se baga la cuptorul incins la 180 de grade pt 30 min. Eu le-am tinut cam 40 pt ca mi se pareau necoapte..

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri