Patratele picante - Crescent

Ingrediente
- Faina: 500 gr
- Branza brie: 200 gr
- Drojdie proaspata: 30 gr
- Apa calduta: 150 gr
- Untura: 50 gr
- Unt: 50 gr
- Sare: dupa gust
- Ceapa: 1
- Boia iute: dupa gust
- Cimbru: dupa gust
- Rozmarin: dupa gust
- Oua: 1 pentru uns
- Costita afumata: 150 gr
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
120 de minutePortii:
15-20Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Aluaturi diverseReteta postata in forum de Happy
Am gasit reteta pe blogul Laurei Adamache si am zis ca trebuie facuta! Sunt foarte bune si din punctul meu de vedere le-as fi facut mai picante, dar avem copii, asa ca noi am pus sos de ardei iute deasupra si au fost super dementiale :D
Am facut aluatul la masina de paine din lipsa de timp (a se citi lene). Am pus apa calda, untul, branza si untura semi topite, sarea, boiaua, faina si drojdia. Am pus masina pe programul de framantat si cand a piuit am pus ceapa si carnaciorii feliati caliti intr-o lingura de ulei si cu ceva ierburi uscate. Dupa ce l-am lasat la framantat l-am pus la dospit pe aragaz cam 1- 1 1/2 ore si arata asa (cu degetelele Biculinei in motz)
Se intinde aluatul direct in tava tapetata cu hartie de copt
Se taie patratele si se mai lasa la crescut aprox 30 min
Se unge cu ou si lapte, se presara cu cimbru, rozmarin sau cu ce ierburi va plac si se baga la cuptorul incins la 180 de grade pt 30 min. Eu le-am tinut cam 40 pt ca mi se pareau necoapte..
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |