Pavlova

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Pavlova

Ingrediente

  • Albusuri de ou: 6 bucati
  • Zahar: 350 g
  • Otet: 1 lingurita
  • Amidon: 2 lingurite
  • Frisca: 200 ml
  • Capsune: 500 g

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Ieri am incercat marea cu degetul, si m-am apucat sa fac acest desert care e spectaculor si foarte fin, numit Pavlova. Am tot adunat si congelat albusurile cand imi ramanea cate unul, astfel ca avand suficiente albusuri, m-am apucat de treaba. In primul rand eram foarte curioasa sa vad daca albusurile congelate se mai pot bate.

Se bat albusurile spuma tare. Ia uitati ce frumos s-au batut albusurile mele congelate. (dupa decongelare, evident)
Treptat se adauga zaharul si se bate pana nse topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare. Am rasturnat castronul cu fundul in sus si albusurile stau bat. Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza.
In tava de la aragaz am pus hartie de copt si am desenat un cerc. Nu stiu sa va spun diametrul, am facut un cerc destul de mare. O sa masor castronul si va spun.
Cu lingura se intinde o parte din spuma intr-un start uniform. Restul de spuma se pune intr-un posh si se fac niste moturi pe margine
Se pune tava pe treapta a doua a aragazului. Pe treapta I peste gratar am mai pus o tava astfel ca flacara sa nu ajunga direct la blatul de bezea. Bezeaua trebuie sa ramana alba si sa se usuce. Bezeaua mea n-a iesit tocmai alba ca zapada, dar eu sunt multumita de rezultat.
Se coace bezeaua sau mai bine zis se usuca, timp de 75 minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa care se stinge focul si se mai lasa sa se usuce pana se raceste complet. Eu n-am avut timp ca trebuia sa pun lasagna in cuptor.
Dupa ce s-a racit complet, peste blat se pune frisca batuta si se orneaza cu capsuni.
Si sectiunea. Ca de obicei, mie sectiunile nu-mi ies ca lumea. Cred ca de vina e cutitul.
Este un desert spumos, extrem de fin si elegant. Undeva am citit ca e un desert afrodisiac.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri