Pavlova cu fructe de padurePavlova cu fructe de padure

postat de Retete in Imagini, in Torturi, pe 29 August 2013
Pavlova cu fructe de padurePavlova cu fructe de padure

Ingrediente

  • Albusuri de ou: 6 bucati - bezea
  • Zahar: 350 g- bezea
  • Otet: 1 lingurita - bezea
  • Amidon: 2 lingurite- bezea
  • Frisca: 250 ml - crema
  • Fructe de padure: 350 g- crema
  • Zahar: 3 lingui- crema
  • Gelatina granule: 1 lingurita- crema

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Torturi
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Cris

Pentru un blat de bezea avem nevoie de urmatoarele: Am facut doua foi de bezea, astfel ca am dublat cantitatile.
Avand in vedere ca albusurile mele erau congelate, le-am scos cu cateva ore inainte si le-am lasat sa se decongeleze. Se bat albusurile spuma tare.
Treptat se adauga zaharul si se bate pana se topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare. Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza.
Pe o foaie de copt desenam un cerc (eu am desenat o forma de inima dupa forma de tort). Apoi cu posul punem bezeaua.
Se pune tava pe treapta a doua a aragazului. Pe treapta I peste gratar am mai pus o tava astfel ca flacara sa nu ajunga direct la blatul de bezea. Bezeaua trebuie sa ramana alba si sa se usuce. Se coace bezeaua sau mai bine zis se usuca, timp de 75 minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa care se stinge focul si se mai lasa sa se usuce pana se raceste complet. Blatul de bezea este foarte casant asa ca se lucreaza cu mare atentie.
Procedam la fel cu al doilea blat. Folosim aceleasi ingrediente ca si la primul, doar ca al doilea l-am spritat in intregime cu poshul, fiind blatul de deasupra.
Foile mi-au iesit albe si frumoase, nu s-au crapat si nici nu si-au schimbat culoarea.
Pentru umplut am folosit

-250 ml frisca
-350 g fructe de padure
-3 lingui zahar
-1 lingurita gelatina granule

Fructele se decongeleaza fara a se arunca sucul lasat. Gelatina se hidrateaza in sucul fructelor. Peste fructe se pun 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pe care o incalzim putin sa devina lichida. Peste prima foaie se pune frisca batuta, apoi 2/3 in fructe
Acoperim cu cea de-a doua foaie de bezea, peste care punem restul fructelor ramase.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri