Pepparkakor

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 15 Iulie 2013
Pepparkakor

Ingrediente

  • Unt sau margarina: 300g
  • Zahar: 400g
  • Sirop: 80ml
  • Ghimbir: 1 lingura
  • Scortisoara: 2 linguri
  • Cuisoare: 1 lingura
  • Cardon: 2 lingurite
  • Bicarbonat: 1 lingura
  • Apa: 150ml
  • Faina: 900g

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  10-15

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Serbia

Categorii:

   Prajituri Biscuiti
Mod de Preparare

Lasati margarina sa se inmoaie la temperetura camerei.

Amestecati margarina cu zaharulsi siropul cu mixerul.Cand s-au amestecat bine adaugati ghimberul,cuisoara,scortisoara, cardonul si bicarbonatul.Mixati bine si puneti apa si la sfarsit faina.Eu le-am amestecat cu mixerul dar daca nu aveti un mixer mai puternic puteti amesteca si cu mana.Coca se va pune in folie de plastic si se va tine la frigider pana a doau zi.Nu va speriati daca coca e mai moale asa trebuie sa fie,se va intari in frigider.Aceasta coca este f.frageda si trebuie lucrat cu atentie.A doua zi se scoate si se i-a cate o bucatica,se intinde o foaie subtire si se fac diferite forme.Se coc in mijlocul cuptoruluil a 200-225 grade timp de 4-5 minute.

Mie imi aduc aminte de turta dulce pe care mi-o cumpara mama doar ca pepparkakor sunt ca niste biscuitei.

Reteta postata in forum de doly

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri