Pepparkakor

Ingrediente
- Unt sau margarina: 300g
- Zahar: 400g
- Sirop: 80ml
- Ghimbir: 1 lingura
- Scortisoara: 2 linguri
- Cuisoare: 1 lingura
- Cardon: 2 lingurite
- Bicarbonat: 1 lingura
- Apa: 150ml
- Faina: 900g
Lasati margarina sa se inmoaie la temperetura camerei.
Amestecati margarina cu zaharulsi siropul cu mixerul.Cand s-au amestecat bine adaugati ghimberul,cuisoara,scortisoara, cardonul si bicarbonatul.Mixati bine si puneti apa si la sfarsit faina.Eu le-am amestecat cu mixerul dar daca nu aveti un mixer mai puternic puteti amesteca si cu mana.Coca se va pune in folie de plastic si se va tine la frigider pana a doau zi.Nu va speriati daca coca e mai moale asa trebuie sa fie,se va intari in frigider.Aceasta coca este f.frageda si trebuie lucrat cu atentie.A doua zi se scoate si se i-a cate o bucatica,se intinde o foaie subtire si se fac diferite forme.Se coc in mijlocul cuptoruluil a 200-225 grade timp de 4-5 minute.
Mie imi aduc aminte de turta dulce pe care mi-o cumpara mama doar ca pepparkakor sunt ca niste biscuitei.
Reteta postata in forum de doly
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |