Pere in sos de capsuni

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Pere in sos de capsuni

Ingrediente

  • Pere: in functie de cate portii doriti
  • Apa: cat este nevoie
  • Zahar: cat este nevoie
  • Zeama de lamaie: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de maraarad
Avem nevoie de pere sa nu fie prea coapte.Eu am folosit Anjou si Crimson.

Se curata perele de sus in jos sau invers nu circular .

Facem un sirop din
10 linguri de apa cu
10 linguri de zahar si
2 -3 linguri suc de lamiie ,l
e punem la foc pina se topeste zaharul.

Punem perele intr-un vas (eu am folosit tavita de cheg)turnam siropul peste ele acoperim cu folie si le dam la cuptor 40-45 min la 200C.Intre timp cu grije mai punem din siropul peste ele .

Pentru sos am folosit un pachet de capsuni in sirop congelati si cu mixerul stik am facut capsuni piure.
Se pot folosi si alte fructe pentru sos ,zmeura de ex.

Cind perele sint gata le scoatem cu grija din tava si combinam sosul de capsuni cu siropul din tava ,si sosul obtinut il punem peste capsuni ,avind grija sa acoperim perele cu sos .

Se pun la frigider citeva ore iar inre timp mai luam din sos si punem peste pere.

Va asigur ce sint foarte delicioase.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri