Perisoare gratinate

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu carne, pe 21 August 2013
Perisoare gratinate

Ingrediente

  • Carne tocata de pui: 150-200 g, pentru perisoare
  • Ceapa: 1, pentru perisoare
  • Paine: 1 felie, pentru perisoare
  • Morcovi: 1, pentru perisoare
  • Usturoi: 2 catei, pentru perisoare
  • Oua: 1-2, pentru perisoare
  • Gris: 2 lingurite, pentru perisoare
  • Boia de ardei: dupa gust, pentru perisoare
  • Verdeata: dupa gust, pentru perisoare
  • Sare: dupa gust, pentru perisoare
  • Piper: dupa gust, pentru perisoare
  • Smantana: 100 ml
  • Faina: 1 lingura
  • Branza telemea: 1 lingura
  • Oua: 2
  • Patrunjel: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu carne
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis
Am gasit intr-o revista reteta de perisoare gratinate... A vrut sa le fac precum in revista, dar pe parcurs am facut atatea schimbari.. de aproape a iesit sufleu de perisoare si nu perisoare gratinate!!...
Am sa va zic cum am facut eu aceste perisoare .. Sunt f bune... si am sa mai fac mai ales cand fac ciorba de perisoare.. Eu iau caserole de carne tocata de pui care au aprox. 600 gr. Cum la o ciorba de care fac eu ar ajunge 450 gr de carne... nu ma indur sa dau 150 gr la o parte si fac din toata cantitatea. Tot timpul sunt prea multe perisoare in ciorba... asa ca am rezolvat problema cu aceasta reteta: o voi face odata cu ciorba de perisoare...

Eu am facut perisoare din 600 gr carne, din care aproximativ 150-200 gr am folosit la aceasta reteta, iar restul la ciorba de perisoare. Trebuie sa mai zic ca eu nu prea fac la fel perisoarele... de fiecare data foloses ale cantitati.. iar la carnea de pui, care este mai fada la gust, mai pun si morcov si usturoi uneori... in loc de 1 ou folosesc 2 oua...

Perisoare: Ceapa se taie marunt, se caleste si se coloreaza cu putina boia de ardei cat inca e pe foc.. apoi se amesteca cu carnea tocata, , felia de paine inmuiata in apa si bine stoarsa, ouale, verdeata tocata marunt, morcovul ras prin razatoarea mica, usturoiul..
Din compozitia obtinuta se modeleaza perisoare de marimea nucilor.
Sosul : Se bat ouale, se adauga faina incet si se amesteca bine pt a nu se forma cocoloase, se adauga smantana, telemeaua rasa prin razatoarea mare, ptrunjelul tocat f marunt, sare, [i[er... dupa gustul fiecaruia...
Intr-un vas termorezistentam turnat o parte din sos, apoi am pus perisoarele si peste ele am turnat restul de sos. Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor.
20-30 min, am dat folia la o parte si am mai lasat cam 7 min...
Am mancat si calda si rece... dar mie mai mult mi-a placut rece

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri