Piftie - Racitura

postat de Retete in Imagini, in Aperitive diverse, pe 15 August 2013
Piftie - Racitura

Ingrediente

  • Carne de porc slaba: 1 kg
  • Ureche de porc: 400 - 500g
  • Morcovi: dupa gust
  • Telina (radacina): dupa gust
  • Seminte de floarea soarelui: dupa gust
  • Foi de dafin: dupa gust
  • Usturoi: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Ceapa: dupa gust

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aperitive diverse
Mod de Preparare

sursa retetei: Monica-Elizabet

Se curata bine(parlesc) si spala aripile/ghearele apoi se pun la fiert in multa apa impreuna cu carnea se aduna spuma si se lasa la fiert la foc mic descoperit.apoi se curata legumele si se pun si ele intregi in oala la jumatatea timpului de fierbere si se lasa impreuna la fiert(se adauga sare, piper boabe, si cativa catei de usturoi, foi de dafin) pana cand carnea se desprinde de pe oase, zarzavatul si ghearele sau aripile se scoat si se arunca, mai putin morcovii pe care o sa-i folosim pentru decor

Asezati carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase. taiati cateva felioare de morcov, gogosar murat , cateva frunze de patrunjel...Strecurati zeama si lasati-o sa se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si pregatiti un mujdei pe care turnati-l apoi peste zeama, strecurati din nou si turnati in castronase. Se lasa apoi vasele la rece si se servesc cu mustar sau cu hrean.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri