Pilaf cu legume

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri de post, pe 27 August 2013
Pilaf cu legume

Ingrediente

  • Orez: 1 cana
  • Apa: 5 cani
  • Ceapa: 1 bucata
  • Dovlecei: 1-2 bucati
  • Ardei gras: 2-3 bucati
  • Morcovi: 3-4 bucati
  • Ulei: cat este necesar
  • Marar: dupa gust
  • Delikat: dupa gust
  • Boia de ardei: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri de post
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis

Se spala legumele, se curata legumele.
Ceapa, ardeii si mararul se taie marunt, dovleceii si morcovii se dau prin razatoarea mica.
Orezul se spala in 3-4 ape.
Se caleste ceapa, se adauca boia de ardei, se amesteca si se mai lasa la calit pana se uniformizeaza culoarea, se adauga 5 cani de apa, morcovul, cand apa da in clocot se adauga orezul si delikat-ul. La 2 min se mai amesteca sa se desfaca orezul. Dupa 10 min dupa ce am pus orezul se adauga si dovlegelul si ardeiul. Se mai lasa 5 min pana s-a umflat bine orezul si se da la cuptorul incins inca 15 min. Se scoate de la cuptor, se persara mararul si se amesteca. Gata.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri