Pilaf de orez cu mazare

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu orez, pe 22 August 2013
Pilaf de orez cu mazare

Ingrediente

  • Orez: 250 g
  • Sofran: un pliculet
  • Mazare: 300 g
  • Patrunjel: 1 lingura
  • Supa de legume: 1 l
  • Ceapa: 1/2
  • Ulei: 4 linguri
  • Parmezan: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Danelutza

Pilaful de orez cu mazare... sau mincarica vegetariana..., papita ideala pentru copii, mincare pentru zilele de post, asta daca renuntam la parmezan...

Intr-un vas antiaderent infierbintam uleiul si prajim foarte putin ceapa taiata marunt, dupa care adaugam mazarea. Amestecam bine si lasam sa prinda gust citeva secunde, adaugam un pic de supa (supa o facem dintr-un litru de apa, iar cind aceasta clocoteste, adaugam un cubulet de knorr vegetal) cit sa acoperim mazarea si lasam pret de citeva minute, sa fiarba un pic.

Spalam orezul si-l adaugam peste mazare, amestecind incontinuu, adaugam si praful de sofran si lasam la foc mijlociu sa fiarba orezul, adaugind din cind in cind supa, bineinteles avind grija sa amestecam, ca altfel orezul se lipeste de fundul vasului.
Cind orezul este aproape fiert, adaugam patrunjelul taiat marunt, piperam (optional), adaugam si parmezanul ras, punem capacul si cca un minut.
Eu n-am pus parmezan, pentru ca era miercuri si am mincat pilaful ca in zi de post.
Dar... domnisoara Isabella, si-a pus parmezan din abundenta si a mincat tot din farfuriuta.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri