Placinta cu dovleac

postat de Retete in Imagini, in Placinte, pe 19 August 2013
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • Oua: 2
  • Zahar: 6 lg
  • Ulei: 200 ml
  • Apa: 400 ml
  • Sare: un pic
  • Drojdie: cat o nuca
  • Faina: cat cuprinde
  • Margarina/unt: 50 gr
  • Dovleac: 1

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Placinte
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Michelle

Am facut un aluat din toate ingredientele (fara unt) si l-am impartit in doua.
fiecare bucata se intinde si apoi se unge cu unt topit ,se ruleaza si se da la frigider,pana ce pregatim dovleagul.

Curatim dovleagul,il dam pe razatoarea mare,scurgem zeama si o pastram.

Intr-o cratita punem cateva lg de zahar si le caramelizam,adaugam din sucul de dovleag(mai pastrati 3 lg)si apoi adaugati dovleagul ras si mai lasati 5 min pe foc.

Intindem o foaie cat tava apoi punem dovleagul,pe deasupra ori intindeti o foaie ori ornati cu fasi de aluat.

Bagati la cuptor...dar inainte ungeti cu sucul de dovleag si presarati zahar(nu mult).

Cand e gata pudrati cu zahar vanilat!

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri