Placinta Dobrogeana cu branza si iaurt

postat de Retete in Imagini, in Placinte, pe 28 August 2013
Placinta Dobrogeana cu branza si iaurt

Ingrediente

  • Faina: 500gr
  • Apa calduta: 200ml
  • Sare: un varf de cutit
  • Drojdie proaspata: 20 g
  • Branza dulce: 500g
  • Oua: 6
  • Zahar: dupa gust
  • Zahar vanilat : dupa gust

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Placinte
Mod de Preparare

Reteta este de pe reteteculinare(anisoara67) , cu mici modificari

Se poate prepara in doua variante...sarata sau dulce pentru varianta sarata( se foloseste branza telemea) iar pentru varianta dulce (branza de vaci+zahar), eu am ales a doua varianta

Eu am folosit foi pentru placinta cumparate din comert(am fost fericita ca am gasit unele preparate cu ulei si nu cu margarina)

Din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia,framantam un aluat,potrivit de tare si elastic pe care il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca putin,intr-un loc calduros(cca 20 min).

Umplutura:
branza sfaramata(sau data pe razatoare) se amesteca cu 3 oua si jumatate din cantitatea de iaurt + zahar(dupa preferinta).

Din aluat se intind foi subtiri,pe masa data cu faina.
Foile se stropesc cu ulei(turnat cate putin,in fir subtire) apoi se indinde cate un strat subtire de umplutura de branza, pe toata suprafata si se increteste,de la margini spre interior,cu varful degetelor,apoi se pun cu grija in tava unsa cu ulei,una langa alta,pana se umple tava.
Eu am folosit un vas de yena si care a fost cam mititel si-m pus mai multe straturi de foi unul peste altul
Deasupra foilor umplute din tava,se toarna celelalte 3 oua ramase,batute si amestecate cu iaurtul ramas.
Se da tava la coptor,la foc potrivit,pana se rumeneste uniform deasupra
Placinta se pudreaza cu zahar si se taie patrate,dupa ce s-a racit putin nu ca minte fierbinte ca nu iese domle' la poza :)

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri