Placinta Intinsa

postat de Retete in Imagini, in Placinte, pe 28 August 2013
Placinta Intinsa

Ingrediente

  • Faina: 800 gr
  • Apa: 500 ml
  • Otet: 1 lingurita
  • Sare: 1 lingurita
  • Ulei: pentru intins

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Placinte
Mod de Preparare

Din aceste ingrediente, framantam un aluat elastic si neted

Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale se pune in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de min

Se pune pe masa de lucru o fata de masa din panza(de care sa nu va para rau daca o patati )

Se ia o bucata de aluat se unge bine cu ulei si o rasuciti in aer asezata pe pumnii stransi, pana cand mijlocul se subtiaza pana la transparenta, apoi o asezati in centrul mesei, cu grija sa nu creati cute in aluat:

Stropiti foaia cu ulei si incepeti sa trageti de marginile aluatului, plimbandu-va in jurul mesei. Trageti atat cat simtitit ca permite aluatul fara a se rupe. Repetati stropitul cu ulei si trageti din nou. In final, marginile foii de placinta depasesc tablia mesei

Foaia este gata de umplut cu absolut orice umplutura doriti Se ruleaza, se intind foi...dupa preferinta

Placintele asezate in tava, se stropesc cu ulei si se pun in cuptorul preincalzit la 190 de grade pana se rumenesc

Se taie bucati si se pudreza cu zahar

Pentru a fii mai comod aluatul se poate imparti in mai multe bucati iar foaia se poate intinde pe un prosop de bucatarie de dimensiuni mai mici(50/70 cm)

Rulou cu mere: umplutura din mere rase si soarse de zeama, zahar, scortisoara

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri