Placinta "Ochi de Leopard"

postat de Retete in Imagini, in Placinte, pe 29 Iunie 2013
Placinta

Ingrediente

  • Faina: 450g
  • Unt: 150g
  • Galbenus de ou: 5
  • Lapte cald: 1 cana
  • Drojdie proaspata: 10gr
  • Zahar: 150g
  • Nuci macinate: 150 g
  • Albusuri de ou: 5
  • Visine: 500g
  • Zahar: 150gr
  • Cacao: 2 linguri
  • Apa: 3 linguri
  • Unt sau margarina: 50gr

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  4-5

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Placinte
Mod de Preparare

Se pune drojdia si jumatate din laptele caldut si se lasa sa dospeasca 10 minute.

Untul topit impreuna cu galbenusurile, faina,drojdia dospita se pun intr-un vas si se framanta pana obtinem un aluat omogen pe care-l impartim in 3 bile.

Se lasa aluatul la dospit, la cald, 30 minte, acoperit si departe de sursa de apa sau curent

Apoi Intindem fiecare bila intr-o foaie si punem pe margine visinele
Rulam marginile una spre cealalta(catre interior) lasand un spatiu pe care-l vom umple cu albusurile batute spuma + zahar+nuca macinata.

Procedam la fel si cu celelalte doua bile pe care le intindem le rasucim si le punem umplutura

Apoi punem totul la cuptor 25 minute la foc mediu.

Se scoate din cuptor se recaste iar apoi se taie bucati si se pudreaza cu zahar vanilat sau ciocolata topita.

Pentru glazura:

Se pun toate ingredientele intr-o craticioara pe aragaz, amestecati pana se topeste zaharul apoi se pune glazura deasupra rulourilor

Varianta din poze contine prune in loc de visine

Sursa retetei: Vero Bucataria noastra

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri