Placinta rulata cu branza de vaci

postat de Retete in Imagini, in Placinte, pe 28 August 2013
Placinta rulata cu branza de vaci

Ingrediente

  • Aluat de foietaj: 1
  • Branza de vaci: 1kg
  • Stafide: 3 pungi
  • Oua: 5
  • Zahar: 10 linguri
  • Zahar vanilat : 1
  • Coaja de lamaie: 1
  • Smantana: 300 g

Specific:

  European

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  20-25

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Placinte
Mod de Preparare

Se amesteca ingredientele si se framanta pina se obtine un aluat compact se divide in 3 portii

se ia pe rand fiecare portie si se intinde subtire ,pe masa prafuita cu amidon in exces.

dupa ce se intinde subtire ,se prafuieste cu amidon si latura externa a aluatului intins,se impacheteaza plic .in timp ce se impacheteaza se prafuiesc toate laturile astfel incat intre foi sa fie amidon ...sa nu se atinga foaie cu foaie fara sa fie bine amidonata.

acest plic se imparte la randul lui in doua...din el se intind doua foi..care le umplii dupa preferinta . deci din compozitia de mai sus ies 6 rulade. (aluatul se poate pune infasurat cu folie in congelator)

Se poate folosi in diverse forme, rulada, placinta, impletita, etc...cu diverse umpluturi

Umplutura: pentru toata cantitatea de foietaj mariti sau micsorati cantitatile in functie de cate ruouri doriti sa umpleti)

Se amesteca bine toate ingredientele cantitate obtinuta se imparte in 3 si se umplu ruladele, se infasoara, se ung cu unt sau ulei

Se taie din loc in loc doar la suprafata(nu pana jos fiindca altfel curge in tava)

si se pun la copt pana se rumenesc, apoi se dau cu zahar pudra

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri