Pogacele cu jumere ca-n Banat

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 2 Septembrie 2013
Pogacele cu jumere ca-n Banat

Ingrediente

  • Aluat: 1
  • Jumari: O punga

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  10

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Claudia

Se face un aluat normal de paine, din lapte,drojdie,1 ou si faina

O punga de jumere se freaca bine, se adauga sare si piper

Se intinde aluatul cat se poate si se unge cu o parte de pasta de jumere

Se impatura se lasa jumate de ora apoi se repeta procedeul :

Se impatura iarasi,se lasa jumate de ora si iar se intinde si se adauga pasta de jumere peste

Dupa ultima impaturare se intinde aluatul cam 1 cm grosime si se taie cu o cana, se aseaza in tava se cresteaza cu cutitul se ung cu ou batut si se dau la cuptor :

Prima tura simple pe a doua am pus si niste susan si chimion pe altele

Acuma sa va explic putin care-i faza cu impaturatul ala, e faza ptr exfolierea aluatului, se poate observa in cuptor cum cresc foitele si se desprind de umplutura,altfel raman ca in masa de aluat si devin ca niste briose, asta-i spilu din Banat sa se desfaca foite pogacelele, pofta mare!

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri