Polpette al sugo-chiftelute in sos

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu carne, pe 15 Iulie 2013
Polpette al sugo-chiftelute in sos

Ingrediente

  • Carne: 500 g
  • Usturoi: 1-2 catei
  • Pesmet: 100 g
  • Parmezan: 100 g
  • Oua: 3 buc
  • Patrunjel: dupa gust
  • Nucsoara: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Ulei de masline: 5 linguri
  • Usturoi: 3 catei
  • Sos de rosii: 700 ml
  • Busuioc: cateva frunze
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Mancaruri cu carne
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Danna
Reteta seamana cu chiftelutele marinate doar ca sunt fara prajire si ceva condimente in plus.
Se amesteca ingredientele iar pasta obtinuta se lasa in frigider cca. 30 minute.Sa nu credeti ca eu am stat cu ochii pe ceas...am facut dupa cum m-a taiat capul...
Dupa cele ''30 de minute'' formam chiftelulete.
Intr-o cratita punem cele 5 linguri de ulei de masline, cateii de usturoi.Lasam la calit putin dupa care adaugam sosul de rosii.Cand incepe sa fiarba saram dupa care punem chiftelutele.Cratita e bine sa fie una mai larguta ca sa stea chiftelutele in voie fara sa se incalece sau inghesuie.Miscati cratita ca sa se aseze doamnele chiftelute. Lasam sa fiarba la foc domol cca 30 minute, din cand in cand facem operatia de miscare a cratitei.Eu zic ca e mai bine decat sa ne bagam cu lingura... ...faceti cum vreti numai sa nu spargeti chiftelutele :)
Cu 5 minute inainte de a opri focul punem niste frunze de busuioc.
Noi de obicei le mancam cu paste.De data asta am facut piure...libera alegere :)

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri