Porcusori - chifle pentru copii

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 18 Iulie 2013
Porcusori - chifle pentru copii

Ingrediente

  • Apa: 330 ml
  • Ulei: o lingura
  • Sare: o lingurita
  • Zahar: o lingura
  • Lapte praf: o lingura
  • Faina: 350 g
  • Faina integrala: 150 g
  • Drojdie uscata: un pachetel

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  3-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania
Mod de Preparare

Ideea este de pe blogul Medenei, dar eu am folosit aluat de paine pe care il fac la masina.

Dupa ce masina si-a facut treaba (farmantat si dospit) am impartit aluatul in 4 si

Am intins foaie de aproximativ 5 mm grosime. Cu gura unui pahar mai larg (cam 8 -10 cm diametru) se taie cercuri, cu un pahar de tuica se taie cercuri mai mici se taie in patru si se folosesc la urechi si pt nas am facut bile mici de coca si le-am turtit un pic.

Se asambleaza

Urechile si nasul se lipesc cu galbenus de ou, iar pt ochi am folosit boabe de piper.

Se pun in tava pe hartie de copt si se lasa la crescut cam 20 min

Se ung cu galbenus de ou si se pun la cuptorul incins la 200 de grade pt 30 de minute

Reteta postata in forum de Happy

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri