Prajitura Adriana

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Prajitura Adriana

Ingrediente

  • Faina: 300 g
  • Zahar: 220 g
  • Praf de copt: 1
  • Unt: pt. uns tava
  • Branza: 500 g
  • Smantana: 150 g
  • Vanilie: 2 pliculete
  • Oua: 3
  • Lapte: 400 ml
  • Sare: putina

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
O prajitura simpla, cu branza, dar care ii place foarte tare sotului meu.Adevarul e ca si mie, dar acum ma abtin.
I-am promis lui Dory a o sa pun reteta asta.Cam tarziu dar m-am tinut de cuvant.

Reteta de la fina mea.

De la mine, o lingura de zahar si coaja rasa de lamaie, pentru branza.Pentru ca aveam mai multa branza, am marit si cantitatea de faina, am pus 400 g, plus restul adaptate, dar ar fi ajuns si 300g.Iesea mai branzoasa.

Faina, zaharul, praful de copt si sarea se amesteca bine de tot, apoi se impart in doua.
Se unge o tava ( amea 34x24 cm h=5 cm ) mai grosut cu untsi se presara jumatate din amestecul de mai sus.Peste se pune branza amestecata cu vanilia ( eu am pus si o ligura de zahar si coaja rasa de lamaie )apoi se intinde smantana, intr-un strat.Se pune cealalta jumatate de amestec de faina, iar apoi se toarna ouale batute cu laptele.Peste se pun din loc in loc, bucatele de unt, cam 20g.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri