Prajitura Alba ca Zapada

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Prajitura Alba ca Zapada

Ingrediente

  • Zahar pudra: 100 g
  • Ulei: 6 linguri
  • Lapte: 3 lingur
  • Praf de copt: 1 lingurita
  • Sare: putina
  • Faina: 500 g
  • Lapte: o cana, pentru crema
  • Faina: 4-5 linguri
  • Zahar: 200 g
  • Unt: 150 g
  • Frisca: 200 ml

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Se pune faina intr-un castron impruna cu praful de copt si sarea.
Separat se mixeaza laptele cuopuale si zaharul.Apoi se adauga uleiul.
Treptat se adauga faina.Daca e prea moale, se mai pune faina.Daca e prea tare se mai adauga lapte si ulei.
Se coc 3-5 foi in functie de marimea tavii, se intind si se coc direct pe fundul tavii

Se amesteca laptele cu faina se pun pe foc(sau in micorunde) untul se bate cu zaharul se lasa sa se raceasca amandoua se amesteca iar la sfarsit se adauga frisca batuta si zeama de la 2 lyme-uri
Se construieste prajitura, foaie+crema pana se termina ambele

sursa retetei: Micul bucataria noastra

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri