Prajitura Caramel

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Prajitura Caramel

Ingrediente

  • Oua: 7
  • Zahar: 7 linguri
  • Faina: 7 linguri
  • Sirop de zahar ars: 5-6 linguri
  • Galbenus de ou: 2, pentru crema
  • Oua: 3, pentru crema
  • Zahar: 250 g, pentru crema
  • Sirop de zahar ars: cat este nevoie, pentru crema
  • Unt: 1 pachet, pentru crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alynusa

Mod de preparare sirop:

10 linguri zahar se caramelizeaza...
-peste zaharul caramelizat turnam 10 linguri apa si fierbem pana rezulta un sirop gros(ca mierea)
Mod de preparare blat:
Se bat bine albusurile cu cele 7 linguri de zahar,se adauga cele 6 linguri sirop fierbinte,apoi
galbenusurile unul cate unul....la urma se pune faina
Mod de preparare crema:

Se amesteca ouale cu zaharul ,siropul de zahar ars ramas si se pune pe foc mic pana devine ca o smantana.
Se lasa la racit,apoi se amesteca cu untul
Blatul rece se taie in doua felii,pe orizontala.Se pune crema,jumatate intre blaturi ,cealalta
jumatate deasupra.Se orneaza cu crantz sau se rade ciocolata.
Se da la rece cel putin 2 ore

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri