Prajitura colorata Bio

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Prajitura colorata Bio

Ingrediente

  • Faina: 5 linguri
  • Oua: 5
  • Zahar: 5 linguri
  • Sare: putina
  • Albusuri de ou: 6, pentru blat
  • Zahar: 6 linguri, pentru blat
  • Nuca macinata: 5 linguri, pentru blat
  • Faina: 2 linguri, pentru blat
  • Cacao: 2 linguri, pentru blat
  • Galbenus de ou: 5, pentru crema
  • Zahar: 10 linguri
  • Lapte: 100 ml
  • Zahar vanilat : 3 plicuri
  • Unt: 1 pachet
  • Cacao: 2 linguri

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Am facut prajitura asta doar pentru ca vroiam sa testez niste coloranti bio, si anume spanacul, sfecla si turmericul.Surprinzator a fost si foarte, foarte buna, adica prefarata domnului Mitu.

Reteta din practic.In practic prajitura era colorata cu coloranti alimentari, eu am vrut sa-i incerc astia bio, si am fost super incantata si multumita.

Pentru foi se bat ouale intregi cu zaharul si sarea, apoi se adaauga faina.Din acest aluat se coc 4 foi pe dosul tavii.Eu am folosit tava de 23x32 cm si mi-au iesit doar trei foi, dar a fost foarte ok prajitura.
Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul.Apoi se adauga cacaoa amestecata in prealabil cu faina si nuca macinata.Se coace in aceeasi tava, pana trece testul scobitorii.

Pentru crema se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si laptele si se fierb la bain marie, pana se ingroasa compozitia.Se racoreste si se adauga untul inmuiat la temperatura camerei.Se imparte aceasta crema in doua.Jumatate ramane galbena in cealalta jumatate se adauga cacaoa.
Eu am vrut sa am o crema alba si am folosit 4 budinci cu gust de frisca, 1,2 l lapte, zahar dupa gust, un unt, zeama de sfecla, de spanac si turmeric sau sofran indian.
Am fiert budincile cu lapte si zahar, cand s-a racorit budinca, am adaugat untul moale la temperatura camerei, apoi am impartit in trei.Intr-una am adaugat zeama de sfecla, in a alta zeama de spanac si in ultima am pus turmeric vreo doua lingurite.Vreau sa spun ca nici unul din coloranti nu au schimbat gustul cremei.

Asamblarea prajiturii in revista e simetrica, la mine nu, dar nu a contat.In revista glazura era din 5 albusuri si zece linguri zahar, eu am topit o ciocolata cu doua linguri ulei, si am turnat-o peste prajitura.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri