Prajitura cu ananas

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 29 August 2013
Prajitura cu ananas

Ingrediente

  • Oua: 4
  • Unt: 200 g
  • Faina: 250 g
  • Zahar: 100 g
  • Zahar vanilat : 1 pachet
  • Praf de copt: 1 pachet
  • Sare: putina
  • Lichior amaretto: 1 lingura
  • Zeama de compot: cat este nevoie, pentru insiropat
  • Zahar: 4 linguri , pentru insiropat
  • Compot de ananas: 1, pentru umplut
  • Zahar brun: 150 g, pentru umplut
  • Banane: 3, pentru umplut
  • Budinca de vanilie: cat este nevoie, pentru umplut
  • Glazura de ciocolata: pentru umplut

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta prajiturii am luat-o de pe un site german cu retete americane, si bineanteles, am adaptat-o.

Pentru blat se bate untul cu zahar, vanilie, sare, pana devine spumos. Se adauga ouale unul cate unul, apoi lichiorul, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se baga la cuptor si se coace pana trece testul scobitorii. Se insiropeaza cu zaharul pus la caramelizat si stins cu zeama de pe compot de ananas. Pentru umplut se pune compotul de ananas intr-un vas, impreuna cu zeama si cu zaharul, se blenduieste si se pune pe foc, pana se ingroasa, ca un gem. Pentru crema de vanilie eu am folosit reteta de crema de vanilie de la prajitura cu smochine. Apoi se pun feliile de banane, iar peste glazura de ciocolata, adica ciocolata topita si subtiata cu doua linguri de ulei.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri