Prajitura cu ciocolata si piersici 1

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 30 August 2013
Prajitura cu ciocolata si piersici 1

Ingrediente

  • Oua: 4
  • Zahar: 4 linguri
  • Faina: 2 linguri
  • Faina: 2 linguri
  • Cacao: 2 linguri
  • Ciocolata amaruie: 100 g
  • Lapte: 400 ml, pentru crema
  • Zahar vanilat : 2 pachete, pentru crema
  • Galbenus de ou: 4, pentru crema
  • Sare: putina, pentru crema
  • Zahar: dupa gust, pentru crema
  • Gelatina: 6 foi, pentru crema
  • Frisca: 250 ml, pentru crema
  • Piersici: 2-3, pentru crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Piersicile nu se pot plange ca nu le exploatez, anul acesta, pentru ca am facut deja si prajituri, si tarte, am mancat foarte multe si proaspete, iar acum recent am mai facut o prajitura, reteta din " Ioana ".

Pentru blat se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga ciocolata topita pe baie de abur, faina amestecata cu cacaoa si cu praf de copt, daca vreti sa puneti, apoi se pun si albusurile batute cu restul de zahar, si se amesteca de sus in jos. Se toarna aluatul in tava, se baga la cuptor si se lasa pana trece testeul scobitorii.

Pentru crema se pune laptele la fiert si se lasa sa dea in clocot. Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Laptele luat de pe foc, si lasat putin la racit, se toarna cate putin in crema de galbenusuri. Se inmoaie, apoi se topeste gelatina pe baie de abur, si se adauga la crema de galbenusuri. Crema de galbenusuri, sa fie calduta cand se adauga gelatina, altfel, nu se mai incheaga. mai bine mai lasati crema la racit, si de abia apoi adaugati gelatina, decat sa fie prea calda. Mai rece se incheaga, prea calda, nu. Se baga crema la frigider si cand incepe sa se inchege, se adauga piersicile taiate cubulete, apoi frisca batuta cu zahar pudra.
Se taie blatul in doua pe orizontala, se umple cu crema si se baga la frigider, pana se incheaga bine de tot, crema.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri