Prajitura cu crema de nuci si visine

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 30 August 2013
Prajitura cu crema de nuci si visine

Ingrediente

  • Oua: 6
  • Zahar: 6 linguri
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Sare: putina
  • Faina: 4 linguri
  • Cacao: 2 linguri
  • Nuci macinate: 100 g, pentru crema
  • Lapte: cat este nevoie, pentru crema
  • Zahar: dupa gust, pentru crema
  • Coaja de lamaie: cat este nevoie, pentru crema
  • Faina: o lingura, pentru crema
  • Sare: putina, pentru crema
  • Zahar vanilat : dupa gust, pentru crema
  • Unt moale: 100 g, pentru crema
  • Lapte: 200 ml, pentru crema de cacao
  • Oua: 1, pentru crema de cacao
  • Faina: o lingura, pentru crema de cacao
  • Zahar: 1 lingura, pentru crema de cacao
  • Cacao: 1 lingura, pentru crema de cacao
  • Esenta de rom: cat este nevoie, pentru crema de cacao
  • Stafide: dupa gust, pentru crema de cacao
  • Compot de visine: un borcan, pentru crema de cacao
  • Frisca: pentru ornat

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
reteta de prajitura am gasit-o in practic, bine in forma mai simpla, adica fara visine

In revista piscoturile sunt facute deodata. Eu le-am facut pe rand, din cate trei oua. Unul l-am lasat simplu, la al doilea, in loc de trei linguri de faina am pus una de faina si doua de ccacao. Se batut albusurile cu zaharul, sarea si vanilia, am folosit cate o jumatate de pachet la un blat, apoi se adauaga galbenurile, apoi faina in ploaie si se amesteca de sus in jos. se coc cele doua blaturi apoi se lasa la racit.

In reteta scrie sa pui laptele cu zaharul la fiert si apoi adaugi restul ingredientelor. Eu pun laptele cu zahar si vanilie la fiert, si apoi il torn peste nuca amestecata cu coaja de lamaie, pun doar atata lapte cat sa lege nuca.Daca mai trebuie zahar, se poate pune zahar pudra.

Pentru crema se bate oul cu zaharul se adauga laptele, faina, untul si cacaua si se fierbe, pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa.La mine nu s-a ingrosat nimic, asa ca am pus doua linguri de amidon, peste care am turnat cate putin din aceasta crema, am pus din nou pe foc si asa s-a ingrosat cat de cat.Data viitoare fac o crema de cioco, care stiu eu ca se ingroasa.

Pentru asamblarea prajiturii, se pune blatul maro, eu l-am insiropat cu zeama de pe compotul de visine, apoi crema de nuci, blatul galben, visinele din compot scurse de zeama, crema de cacao si frisca.

A fost foarte, foarte buna.Combinatia de visine si cacao e tare buna.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri