Prajitura cu foi si crema

Ingrediente
- Oua: 3
- Ulei: 3 linguri
- Zahar: 6 linguri
- Amoniac: 1 pliculet
- Faina: cat este nevoie
- Lapte: 1 l, pentru crema
- Amidon: 4 linguri, pentru crema
- Cacao: 4 linguri, pentru crema
- Esenta de rom: 1, pentru crema
- Zahar: 6 linguri, pentru crema
- Ciocolata neagra: 1
- Ciocolata alba: 1/2
- Smantana dulce: 4-5 linguri
Reteta postata in forum de vio_dreams
Ingrediente(pentru 50 buc)
Se bat bine ouale cu zaharul
Se adauga uleiul si amoniacul stins cu otet,apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei
Se imparte aluatul in patru si se intind patru foi subtiri .Se aseaza foaia pe fundul tavii tapetate cu faina si se coace in cuptorul preincalzit la foc iute
Foile vor fi tari si casante.
Se pune laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu amidonul ,zaharul(eu am pus zahar vanilat) ,romul si cacao.
Se mesteca continuu ca sa nu faca cocoloase .Cand incepe sa se ingroase crema este gata.
Se toarna crema fierbinte intre foi ,se aseaza deasupra o greutate ca sa le preseze si se dau la rece pana a doua zi.
Ciocolata se topeste la bain marie cu 2-3 linguri de smantana dulce
Se toarna glazura astfel obtinuta peste foi.
Apoi am pus si ciocolata alba, dar fiindca am scapat cam multa smantana a iesit prea moale si nu mi-a iesit modelul care l-am vrut
Se da jumatate de ora la rece sa se intareasca glazura apoi se poate taia
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |