Prajitura cu gem si nuca

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 30 August 2013
Prajitura cu gem si nuca

Ingrediente

  • Unt: 200 g
  • Zahar pudra: 250 g
  • Oua: 1
  • Smantana: 1-2 linguri
  • Coaja si zeama de lamaie: de la o lamaie
  • Faina: 400 g
  • Praf de copt: 1
  • Sare: putina
  • Gem de caise: 2-3 linguri
  • Oua: 4, pentru umplutura
  • Zahar pudra: 200 g, pentru umplutura
  • Nuca macinata: 200 g, pentru umplutura
  • Zahar vanilat : 1 pliculet, pentru umplutura
  • Sare: putina, pentru umplutura

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Din "kiskegyed konyha " am pescuit reteta asta si vreau sa va spun ca e tare, tare buna prajitura.

Pentru blat se amesteca untul cu zaharul, cu oul, smantana, coaja rasa si zeama de lamaie, apoi cu faina amogenizata cu praful de copt. Se formeza o bila si se pune pentru 30 min. la frigider. Apoi se scoate si iau 3/4 din aluat si se intind in tava unsa si tapetata. Restul de aluat se mai lasa la frigider, pana se pune si umplutura. Peste aluatul din tava se intinde gemul. Pentru umplutura se bat albusurile cu sarea spuma tare. Galbenusurile se bat cu zaharul si vanilia, apoi se adauga nuca macinata si ultimele albusurile batute. Dupa gust se mai adauga, sau nu, zahar. Se intinde umplutura peste stratul de gem, iar din restul de aluat se fac gratii, peste umplutura. Se ung gratiile cu galbenus batut si se baga la cuptor, pana se aureste.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri