Prajitura cu mac si gem

Ingrediente
- Faina: 300 g
- Unt: 50 g
- Zahar: 100 g
- Sare: putina
- Miere: 1 lingura
- Galbenus de ou: 1
- Bicarbonat: 1 lingura
- Lapte: cat este nevoie
- Oua: 6, pentru piscotul cu mac
- Zahar: 350 g, pentru piscotul cu mac
- Faina: 250 g, pentru piscotul cu mac
- Mac: 200 g, pentru piscotul cu mac
- Praf de copt: 1/2 plic, pentru piscotul cu mac
- Budinca de vanilie: 2 pachete, pentru crema
- Lapte: 700 ml, pentru crema
- Galbenus de ou: 3, pentru crema
- Zahar vanilat : 2 plicuri, pentru crema
- Zahar pudra: 200 g, pentru crema
- Unt: 200 g , pentru crema
- Zahar: 2 linguri, pentru glazura
- Unt: 50 g, pentru glazura
- Nuca prajita si macinata: 50 g, pentru glazura
- Ciocolata: 100 g, pentru glazura
- Gem: un borcan, pentru glazura
Reteta postata in forum de Micul
Reteta prajiturii de azi, am luat-o din " Kiskegyed Konyha ".
Pentru foile cu miere se framanta ingredientele cu atata lapte cat sa se lege aluatul. Se imparte in doua si se coc doua foi pe dosul tavii, unsse cu unt si tapetata cu faina. Pentru piscotul cu mac se bat albusurile cu zahar, se adauga galbenusurile, apoi macul amestecat cu faina si praf de copt.Pentru crema se amesteca praful de budinca cu laptele si cu galbenusurile, se pun pe foc, pana se ingroasa, apoi se adauga margarina si zaharul praf. Pentru montarea prajiturii se pune o foaie cu miere, se unge cu gem, se pune jumatate din crema, piscotul cu mac, din nou gem, cealalata jumatate de crema, si foaia numarul doi. Pentru glazura, se caramelizeaza zaharul, se adauga untul, si inca cald se toarna peste prajitura. Se presara nuca, apoi ciocolata topita.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |