Prajitura cu mousse de mure

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 30 August 2013
Prajitura cu mousse de mure

Ingrediente

  • Unt: 175 g
  • Zahar: cat este nevoie
  • Cacao: cat este nevoie
  • Sirop: cat este nevoie
  • Sare: putina
  • Zahar vanilat : 1 lingurita
  • Oua: 3

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  12

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de doly
Prajitura se numeste asa Björnbärsmoussebitar in traducere Bucati de mousse cu mure...suna ciudat in romaneste
Reteta este noua,proaspata...din noua mea carticica...o prajitura f gustoasa in care gustul de ciocolata se imbina f bine cu moussele de mure...o nebunie
Pandispanul Brownie
175 g unt la temp camerei
3 1\2 zahar(eu am pus 2 dl)
1 dl cacao
1\2 dl sirop
un praf de sare
1 lingurita zahar vanilat
3 oua
2 1\2 dl faina
2 dl alune de padure
Alunele de padure le vom praji inainte in cuptor...5 -10 minute cat sa se poata decoji.Alunele decojite la maruntim un pic(le-am batut cu ciocanul de snitele)
Amestecam untul cu zaharul,cacaoa,siropul,sarea si zaharul vanilat cu mixerul,adaugam ouale si faina prin cernere.Mixam pana devine o compozitie cremoasa...ingrendientele sunt amestecate bine.Punem alunele la sfarsit si mixam .
Turnam compozitia intr-o tava(26x26 cm)unsa si tapetata cu faina
Coacem pandispanul la 175 grade timpt de 15 minute.Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca

ingrendientele

alunele maruntite(data viitoare le voi face si mai marunt)

pandispanul gata amestecat


gata copt

Tryffel cu mure
1\2 dl frisca lichida(1dl am pus eu)
1\2 pireu de mure(1 dl am pus eu)nu am avut mure asa ca am facut cu afine si zmeura amestec
100g ciocolata neagra (50 g am avut eu)
Pireul l-am facut eu ...am mixat bine de tot fructele pana s-au facut ca un pireu.
Amestecam frisca cu pireul de mure si il punem pe foc,lasam sa se incalzeasca bine de tot...dar nu sa fiarba.Ciocolata o punem intr-un castron iar peste ea turnam frisca fierbinte.Amestecam pana ciocolata se topeste si va deveni ca o crema.Lasam sa se raceasca cateva minute dupa care o punem peste pandispanul brownie.intindem crema cu un cutit.Intre timp am scos pandispanul pe un fund...al meu era putin caldut si s-a crapat un pic la mijloc...noroc ca nu se vede...s-a lipit singur la loc
Lasam la frigider 1 ora.

pireul de mure(la mine afine si zmeura)

frisca cu pireul pe foc

gata amestecat si cu ciocolata

intins peste pandispan


Mousse mure(afine si zmeura la mine
2 1\2 dl frisca vegetala(350 ml la mine)
5 foite gelatina(7 la mine si a fost ok crema)
3 galbenusuri(4 am pus eu)
3\4 dl zahar adica 75 g (90 am pus eu)
2 linguri apa(3 am pus eu)
2 dl pireu mure(3 dl la mine)
1 1\2 dl mure intregi(eu am pus dupa ochi)
Intr-un castron mai mare punem gheata si il umplem cu apa ffff rece( nu am avut gheata...am pus doara apa ff rece).Castronul trebie sa fie mai mare decat cratita in care vom pune galbenusurile.
Batem frisca si o punem la rece in frigider.
Gelatina foite o punem in apa rece.
Galbenusurile ,zaharul si apa le punem intr-o cratita (de care nu se prinde)si punem pe foc batand continu cu telul pana ajunge la temperatura de 85 grade sau pana incepe sa se ingroase.Luam cratita de pe foc si o punem imediat in vasul cu gheata si apa rece.Amestecam pana se raceste complet.Scoatem cratita din castron si adugam pireul de mure.Gelatina e scoatem din apa si o topim,o turnam peste amestecul de oua ,pireu si amestecam bine.Scoatem frisca de la frigider adaugam in ea compozitita de oua cu pireu si murele intregi.Cu o lingura de lemn amestecam de jos in sus .
Punem mousse-ul peste pandispan si dam la congelator 2 ore.
De ce la congelator nu stiu ...mousse-ul e destul de tare...voi incerca si fara congelator adica 2 ore la frigider.

galbenusul deja in apa rece

am pus si pireul

amestecam cu frisca...


mousse-ul gata amestecat

pus peste pandispan

Jeleu de mure
1\2 foiat gelatina(1 intreaga am pus eu)
1\2 dl zahar
1\2 dl apa(1 dl eu )
1 lingura pireu mure
Lasam gelatina la inmuiat in apa rece cca 5 min.Punem pe foc apa ,zahar si pireul...lasam sa se incalzeasca bine (zaharul sa fie topit)dam la o parte si lasam sa se raceasca 2-3 minute.Scoatem gelatine din apa o punem peste pireu ,amestecam bine pana gelatine se va dizolva(topi)
lasam sa se raceasca...nu de tot ,atat cat sa se poata intinda frumos peste mousse-ul de mure
Scoatem prajitura de la congelator si punem jeleul deasupra.Taiem prajitura cand este inca pe jumatate inghetata.
Decorati cu mure proaspete.
Eu am avut 750 g fructe congelate ...mi-a mai ramas 100-150 g ...parerea mea 500 g mure este suficient

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri