Prajitura cu piersici

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 30 August 2013
Prajitura cu piersici

Ingrediente

  • Piersici: 7
  • Unt: 130 g
  • Zahar: 120 g + 60 g pt blat
  • Oua: 2
  • Faina: 125 g
  • Crema de vanilie: cat este nevoie
  • Praf de copt: 2 lingurite
  • Sare: putina
  • Zahar vanilat : un plic

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Se unge tava cu cele 10 g unt, si se presara cele 120 g zahar.
Se pune tava la cuptor si se lasa sa se caramelizeze zaharul.
Se taie piersicile feliute si se pun peste caramel.
Puneti tava din nou la cuptor si lasati pana se inmoaie piersicile
Intre timp frecati untul cu zaharul, vanilia si sarea, adaugati ouale cate unul pe rand, apoi la sfarsit faina amestecata cu praf de copt.Puneti aluatul peste piersici, bagati din nou la cuptor pana se coace blatul

Scoateti prajitura coapta si intoarceti-o pe un platou, astfel incat sa fie cu piersicile in sus.Dupa ce s-a racit se pune peste piersici budinca de vanilie
400 ml lapte
3 linguri de amidon
5 linguri de zahar
Vanilie
Coaja rasa de citrice
2 oua 3 linguri de unt

Se dizolva amidonul in lapte rece cit sa nu aibe cocoloase.
Se pune laptele, amidonul dizolvat, oule, zaharul intr-o craticioara la foc mediu si se amesteca tot timpul pana crema incepe sa fiarba, se lasa sa fiarba timp de 1 min
Peste crema de vanilie racita se pot rupe bucatele de ciocolata


sursa retetei: Micul si cuisinette bucataria noastra

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri