Prajitura cu prune si fulgi crocanti

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 30 August 2013
Prajitura cu prune si fulgi crocanti

Ingrediente

  • Lapte: 180 ml
  • Faina: 375 g
  • Drojdie uscata: 1/2 plic
  • Zahar pudra: 30 g
  • Unt: 75 g
  • Nuci macinate: 75 g
  • Prune: 2 kg, pentru umplutura
  • Zahar: 60 g
  • Scortisoara: putina
  • Faina: 200 g, pentru fulgi crocanti
  • Zahar: 100 g
  • Unt: 120 g
  • Fulgi de migdale: 50 g

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  12

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Saptamana trecuta era oferta in Kaufland la prune, prune din alea din import mari, frumos colorate.Demult nu mai cumpar legumele si fructele dupa marime si culoare, dar de data asta prunele m-au atras.Am cumparat mai mult de 1,5 kg cu gandul sa si mancam asa din ele, sa si incerc o noua reteta cu prune.Sigur ca au tot felul prin ele, altfel n-ar fi asa de frumoase, dar au fost surprinzator de bune.Bine, nu se compara cu alea de la tarani, la vremea prunelor, dar au fost totusi bune.
Reteta care vroiam s-o incerc e din " Secretele bucatariei ".

Ingredientele pentru blat, mai putin nucile, se framanta, pana rezulta un aluat neted, care se acopera si se lasa la cald sa dospesca, pana isi dubleaza volumul.Apoi se intinde foaie, de marimea tavii ( a mea 25x40 cm), pe planseta tapetata cu faina.Se ridica aluat si pe margini, si se presara cu nucile tocate.Prunele spalate, se taie felii, in reteta scria jumatati, si se aranjeaza peste aluat si nuci.Se presara cu zahar si scortisoara.

Pentru fulgi se framanta cu mainile reci, un aluat din ingredientele scrise mai sus, se formeaza o bile, care se da apoi pe razatoarea mare, peste prune.
Se coace in cuptorul incins pana se rumeneste.
Ne-a placut mult prajitura, dar am facut doua greseli.Am facut aluat din 500 g faina, crezand ca tava mea e prea mare, dar era arhisuficient si din 375 g, si am tot redus din zahar, dar nu ar fi trebuit.
Oricum data viitoare fac aluatul de la cozonacul trandafir, adica cel cu iaurt si doar din 375 g faina, chiar daca tava are 25x40 cm.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri