Prajitura cu rabarbar si capsuni

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 30 August 2013
Prajitura cu rabarbar si capsuni

Ingrediente

  • Oua: 10
  • Rabarbar: 750 g
  • Capsuni: 300 g
  • Unt moale: 250 g
  • Zahar: 500 g
  • Zahar vanilat : 3 plicuri
  • Faina: 250 g
  • Praf de copt: 1 plic
  • Frisca: 100 ml
  • Branza de vaci: 500 g
  • Budinca de vanilie: 2 linguri

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  10

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Rabarbarul a intrat in bucataria din Ardeal de la sasi, cred eu.
Reteta pentru prajitura asta, am luat-o din " fanny konyha ".

Rabarbarul se spala, se curata, si se taie bucati cam de 2 cm. Se unge si se tapeteaza o tava mare si destul de adanca. Untul moale se bate cu jumatate din cantitatea de zahar, cu un plic de zahar vanilat si cu 6 galbenusuri. Cele 6 albusuri se pun deoparte. Se adauga frisca nebatuta, apoi faina omogenizata cu praful de copt. Se pune aluatul in tava. Cele patru oua ramase, se despart, iar albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu 100 g zahar si cu al doilea plic de zahar vanilat. Se adauga la galbenusuri, praful de budinca si branza de vaci. Apoi amestecand de sus in jos se adauga si albusurile batute. Se pune compozitia de branza peste aluat, apoi fructele si se baga la cuptor pentru cam 30 min.Intre timp se bat cele 6 albusuri cu zaharul ramas si zaharul vanilat, si se pune peste prajitura. Se mai coace cam 15-20 de minute.
Eu am redus toate cantitatile pentru ca am facut intr-o tava de tarta, mult mai mica.

Untul cu zaharul si zaharul vanilat. Eu am pus si putina sare. Galbenusurile adaugate pe rand.

Adaugata frisca.

Faina cu praful de copt.

Aluatul in tava.

Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, praful de budinca si branza.

Adaugat albusul batut.

Eu am bagat putin aluatul in cuptor inainte de a pune branza, dar data viitoare fac ca in reteta.

Pusa crema de branza.

Puse si fructele.

Apoi bezeaua.

Gata coapta.

Si sectiunea.

Este una dintre cele mai bune prajituri facute de mine. I-a placut foarte mult si domnului Mitu.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri