Prajitura cu smochine si crema de vanilie

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 30 August 2013
Prajitura cu smochine si crema de vanilie

Ingrediente

  • Aluat de foietaj: o foaie
  • Galbenus de ou: 1
  • Fulgi de migdale: cat este nevoie
  • Zahar brun: 50 g
  • Prune: 150 g, pt. umplutura
  • Vin rosu: 80 ml, pt. umplutura
  • Smochine proaspete: 80 g, pt. umplutura
  • Portocale: 1, pt. umplutura
  • Vanilie: dupa gust, pt. umplutura
  • Scortisoara: dupa gust, pt. umplutura
  • Gelatina: 4 foi, pt. umplutura
  • Samburi de pin: 15 g, pt. umplutura
  • Zahar: 130 g, pt. umplutura
  • Gelatina: 4 foi, pt. crema de vanilie
  • Lapte: 400 ml, pt. crema de vanilie
  • Vanilie: dupa gust, pt. crema de vanilie
  • Oua: 2, pt. crema de vanilie
  • Galbenus de ou: 2, pt. crema de vanilie
  • Zahar: 125 g, pt. crema de vanilie
  • Amidon: 25 g, pt. crema de vanilie
  • Faina: 25 g , pt. crema de vanilie
  • Frisca: 200 ml, pt. crema de vanilie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Prajitura dupa o reteta de Bernd Siefert, patiser pe care l-am descoperit datorita Cameliei. Cami, multumesc. Are torturi superbe, unele dintre ele, le gasiti executate pe blogul Cameliei.

Aluatul se tiae patratele, in revista scria 6x6 cm, dar eu le-am facut 5x5 cm sa poata fi bagate mai usor in gura. Se ung cu galbenus batut, se presara cu fulgi de migdale si zahar brun si se baga la copt. Se lasa pana se auresc. Pt. umplutura se taie fructele marunt, se amesteca cu restul ingredientelor ( mai putin gelatina )si se pun pe foc. La sfarsit se iau de pe foc, se racesc putin, si se amesteca cu gelatina hidratata si topita.

Pt. crema de vanilie, se pune laptele cu semintele de vanilie la fiert. Ouale, galbenusurile, zaharul, faina si amidonul se bat impreuna. Se adauga in laptele luat de pe foc, si putin racit. Se pun din nou pe foc si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc, se raceste putin si se adauga gelatina hidratata si topita. Cand incepe sa se inchege se adauga frisca batuta spuma.
Pe jumatate din patratele de aluat se pune crema de vanilie si fructe si se acopera cu alt patratel de aluat.

in revista avea mai multe straturi, dar mie doua mi s-au parut suficiente. E o prajitura foarte, foarte buna.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri