Prajitura cu zmeura 1

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 30 August 2013
Prajitura cu zmeura 1

Ingrediente

  • Oua: 3, pt blat
  • Zahar: 3 linguri, pt blat
  • Faina: 2 linguri, pt blat
  • Cacao: 1 lingura, pt blat
  • Ciocolata: 200 g, pt crema de ciocolata
  • Oua: 4, pt crema de ciocolata
  • Frisca lichida: 100 ml, pt crema de ciocolata
  • Zahar: 3 linguri , pt crema de ciocolata
  • Frisca lichida: 200 ml , crema de zmeura:
  • Albusuri de ou: 2, crema de zmeura:
  • Zmeura: 200 g, crema de zmeura:
  • Zahar pudra: 100 g, crema de zmeura:
  • Gelatina: 1 plic , crema de zmeura:
  • Gem de zmeura: 4 linguri , crema de zmeura:
  • Frisca: 100 ml
  • Gelatina rosie: 1 plic

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis
Am luat aceasta reteta din revista Click pt femei. Pentru ca e cu gem de zmeura, pt aceasta prajitura am facut si gemul de zmeura... Tot atunci am facut si aceasta prajitura... acum vreo 2-3 saptamani ... nu mai tin minte... doar ca nu prea mai am timp sa le pun pe blog.

Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga treptat galbenusurile, faina si cacao. Se toarna aluatul intr-o tava de 31x21 cm unsa si tapetata si se introduce la cuptor pt 20 min. (eu am facut blatul din 4 oua pt ca aveam tava mai mare)

Crema de ciocolata: Intre timp se fierbe frisca lichida cu ouale batute si cu zaharul pana se ingroasa. Se ia crema de pe foc si se adauga imediat ciocolata rasa. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca (aici eu am pus putina gelatina- mi s-a parut mult prea lichida)

Crema de zmeura: Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga frisca batuta si zmeura pasata. Se dizolva gelatina in 50 ml apa fierbinte si se toarna treptata in crema cu zmeura, amestecand continuu (eu am dizolvat gelatina de obicei, conform instructiunilor de pe pachet).

Peste blatul racit, nescos din tava (eu l-am scos si am pus folie alimentara), se intinde gemul, se toarna crema de ciocolata, apoi se pune crema de zmeura (eu inainte de a pune crema de zmeura, am dat 20 min la frigider). Se topeste gelatina rosie in 50 ml apa fierbinte si se intinde peste prajitura (eu am facut acesta operatiune dupa ce am mai lasat inca 30 min la frigider).
Cu tot cu gelatina am mai lasat 2 ore la frigider.
Am taiat bucati si am ornat cu frisca.

A disparut imediat ce i-a fost desoperit gustul...

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri