Prajitura de Craciun

Ingrediente
- Oua: 8
- Faina: 8 linguri
- Zahar: 200 g
- Lapte: 600 ml, pentru crema
- Amidon: 4 1/2 linguri, pentru crema
- Zahar: 5 linguri , pentru crema
- Zahar vanilat : dupa gust, pentru crema
- Coaja de citrice: cat este nevoie, pentru crema
- Oua: 3, pentru crema
- Unt: 225 g, pentru crema
- Zahar pudra: 3 linguri, pentru crema
- Esenta de vanilie: dupa gust, pentru crema
Reteta postata in forum de Felis
Foi:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac o crema si se adauga faina cernuta si albusurile batute spuma.
Intr-o tava se pune hartie de copt si se toarna 1/3 din compozitia de foi, se niveleaza sa fie uniform. Se da cuptor la foc mic pana prinde putina culoare (aprox 7 min). La fel si restul de compozitie.
Crema:
Se dizolva amidonul in lapte rece cat sa nu aibe cocoloase. Se pune laptele, amidonul dizolvat, ouale, zaharul intr-o craticioara la foc mediu, amestecandu-se continuu, pana incepe sa fiarba. Din acel moment se da incet focul si se mai lasa aproximativ 2 min , timp in care amestecati continuu. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intre timp batem f bine untul cu zaharul pudra, apoi se incorporeaza treptat crema fiarta, iar la sfarsit se adauga coaja rasa si esenta.
Se pune pe o tava prima foaie, se intinde jumatate de crema, se acopera cu a 2-a foaie, se pune si restul de crema si se acopera cu ultima foaie. Se da la frigider pentru minim 2 ore. Se pudreaza cu zahar si se taie in forma dorita
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |