Prajitura delicioasa cu visine

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura delicioasa cu visine

Ingrediente

  • Oua: 3
  • Ulei: 50 ml
  • Zahar: 5 linguri
  • Praf de copt: 1
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Faina: 5 linguri
  • Visine: 200 g
  • Visine: 500 g, pentru jeleu
  • Zahar: 2 linguri, pentru jeleu
  • Gelatina rosie: 1 plic, pentru jeleu
  • Suc de visine: 250 ml, pentru jeleu

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

In mare graba am mixat ouale intregi :ymblushing: , am adaugat uleiul si am continuat sa mixez, am pus cate o lingura de zahar + zaharul vanilat, iar la sfarsit am renuntat la mixer si am adaugat putin cate putin faina amestecata cu praful de copt amestecand incet cu o lingura de lemn.

Se tapeteaza o tava(1/2 de tava de aragaz) pentru o tava mare dublati cantitatile
Se rastoarna compozitia in tava si din loc in loc se pun visine fara samburi apoi se pune tava in cuptorul preincalzit la 180 gr pana se aureste deasupra
Se lasa apoi sa se raceasca

Le-am pus pe toate intr-o craticioara, le-am adus la fierbere apoi am lasat sa se racoreasca si am turnat peste prajitura

Am lasat la frigider cam 1/2 de ora

Apoi am ornat deasupra cu frisca batuta(in cantitatea dorita) eu nu am avut in casa frisca lichida si am preparat 2 pliculete de frisca "praf"
Iar peste frisca am pus un sirop gros preparat din 300 gr visine zdrobite cu mixerul vertical + zahar dupa gust se fierbe pana se ingroasa putin, se lasa sa se raceasca si se picura peste frisca.
Se lasa la rece pentru cel putin 1-2 ore...este delicioasa

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri