Prajitura delicioasa cu visine

Ingrediente
- Oua: 3
- Ulei: 50 ml
- Zahar: 5 linguri
- Praf de copt: 1
- Zahar vanilat : 1 plic
- Faina: 5 linguri
- Visine: 200 g
- Visine: 500 g, pentru jeleu
- Zahar: 2 linguri, pentru jeleu
- Gelatina rosie: 1 plic, pentru jeleu
- Suc de visine: 250 ml, pentru jeleu
In mare graba am mixat ouale intregi :ymblushing: , am adaugat uleiul si am continuat sa mixez, am pus cate o lingura de zahar + zaharul vanilat, iar la sfarsit am renuntat la mixer si am adaugat putin cate putin faina amestecata cu praful de copt amestecand incet cu o lingura de lemn.
Se tapeteaza o tava(1/2 de tava de aragaz) pentru o tava mare dublati cantitatile
Se rastoarna compozitia in tava si din loc in loc se pun visine fara samburi apoi se pune tava in cuptorul preincalzit la 180 gr pana se aureste deasupra
Se lasa apoi sa se raceasca
Le-am pus pe toate intr-o craticioara, le-am adus la fierbere apoi am lasat sa se racoreasca si am turnat peste prajitura
Am lasat la frigider cam 1/2 de ora
Apoi am ornat deasupra cu frisca batuta(in cantitatea dorita) eu nu am avut in casa frisca lichida si am preparat 2 pliculete de frisca "praf"
Iar peste frisca am pus un sirop gros preparat din 300 gr visine zdrobite cu mixerul vertical + zahar dupa gust se fierbe pana se ingroasa putin, se lasa sa se raceasca si se picura peste frisca.
Se lasa la rece pentru cel putin 1-2 ore...este delicioasa
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |