Prajitura frageda cu mere

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 31 August 2013
Prajitura frageda cu mere

Ingrediente

  • Margarina: 200 g
  • Faina: 200 g
  • Faina: 250 g, pt aluat 2
  • Lapte: 150 ml, pt aluat 2
  • Ulei: 3 linguri, pt aluat 2
  • Sare: putina, pt aluat 2
  • Praf de copt: cat este nevoie, pt aluat 2

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Claudia74
dupa mine cea mai buna prajitura cu mere si credeti-ma am mancat in multeeee variante si combinatii,devine o prajitura cu aluat exfoliant ca si cel frantuzesc,foarte foarte bun, mi-a placut tare cand am servit duminica la prietenii nostrii romani de aici din zona,multumesc Moni de reteta :-*

aluatul 1 :
200 gr.margarina se pune la topit cu putina sare apoi se toarna
200 gr.faina si se mesteca puternic pana se desprinde de la fundul oalei,se ia de pe foc si se lasa la racit,
intre timp se face aluatul 2

aluatul 2 :
250 gr.faina,
150 ml.lapte,
3 linguri ulei,putina sare si praf de copt,
se framanta o coca care se intinde pe planseta apoi se intinde primul aluat cu lingura,
se ruleaza,se imparte in doua si se lasa la rece 1 ora invelit in folie
Umplutura:
1 kg de mere se rad,se pune zahar si scortisoara
se intinde o parte,se pun merele rase apoi se intinde celalta foie si se pune peste,inainte de a baga la cuptor se impunge cu furculita foaia de sus

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri